Felhasználói utasítások

Itt megtalálja a részletes információkat férfi és női munkacipőinkről

A GRAM RANGE

UL1P biztonsági cipő

Ez a biztonsági lábbeli megfelel az egyéni védőeszközökről szóló rendeletnek (2016/425 rendelet) és megfelel az EN ISO 20345: 2011 európai szabvány követelményeinek. Ezt a CTC France (0075-ös bejelentett szervezet) tanúsítja, 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - Franciaország.

A biztonsági lábbeli szintetikus és természetes anyagokból készül, amelyek a teljesítmény és a minőség tekintetében megfelelnek az EN ISO 20345: 2011 vonatkozó szakaszainak.

A biztonsági lábbelit úgy tervezték, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát, amelyet a viselő a használat során okozhat. Biztonsági munkakörnyezettel együtt történő használatra tervezték, és nem akadályozza meg teljesen a sérüléseket, ha olyan baleset történik, amely meghaladja az EN ISO 20345: 2011 szabvány vizsgálati határértékeit. A méret range 37-48.

A lábbeli megvédi viselője ujjait a leeső tárgyaktól és az összetöréstől való sérülés kockázatától, ha ipari vagy kereskedelmi környezetben viseli, ahol potenciális veszélyek jelentkeznek, a következő védelem mellett adott esetben kiegészítő védelemmel.

Az ütésvédelem 200 Joule.
A biztosított kompressziós védelem 15,000 XNUMX Newton.


További védelem biztosítható, amelyet a termék a következő jelöléssel jelöl:

P - Acélból vagy rostból készült középtalp, amely legfeljebb 1100 Newton perforációs erőket képes ellenállni
C - Elektromos ellenállás kisebb, mint 100 kΩ
A - Anyagok és szerkezet, amelyek a statikus elektromosság töltésének (ellenállás) eloszlatására készültek range 0,1 és 1000 100 M közöttΩ)
E - Az energiaelnyelő képesség a sarok területén nagyobb / egyenlő 20 J-val
HI - Hőtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet felhalmozódásának lassítása (kevesebb mint 22%) ° C)
CI - Hidegtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet csökkenésének lassítása (kevesebb mint 10%) ° C)
FO - Üzemanyagokkal szembeni ellenállás
WRU - Vízálló felsőrész
HR - Hőálló talpak (legfeljebb 1 perc érintkezési idő 300 ° C-on) ° C)

Az egyetlen kockázatot fedezik, amelyeket a lábbeliken feltüntetett szimbólumok határoznak meg. A szimbólumok védelem-specifikusak. A későbbi kiegészítések módosíthatják a termék jellemzőit.

Fontos, hogy a viselésre kiválasztott lábbeli legyen alkalmas a szükséges védelemre és a kopási környezetre. Ahol a kopási környezet nem ismert, nagyon fontos, hogy konzultációt folytassanak az eladó és a vevő között annak biztosítása érdekében, ahol lehetséges, a megfelelő lábbelit.

A lábbeli legjobb kiszolgálása és kopása érdekében fontos, hogy a lábbelit rendszeresen tisztítsák és kezeljék jó, saját gyártású tisztítószerrel. Ne használjon maró hatású tisztítószert. Ha a lábbeli nedves körülmények között van, használat után hagyni kell, hogy hűvös, száraz helyen természetes módon megszáradjon, és ne kényszerüljön szárításra, mivel ez a felső anyag károsodását okozhatja. Normál körülmények között (hőmérséklet és relatív páratartalom) tárolva a lábbeli elavulási ideje általában körülbelül 2 év. 


Ezt a cipőt sikeresen tesztelték az EN ISO 20345: 2011 csúszásállósággal szemben, és a következő jelölési szimbólumok érvényesek:


A termék jelölése a csúszásgátló tulajdonságok szempontjából Jelölő kód
Kerámia cserép nátrium-lauril-szulfáttal SRA

* Megjegyzés: bizonyos környezetekben továbbra is előfordulhat csúszás


Ha a lábbelit megfelelő munkakörnyezetben gondozzák és viselik, és száraz, szellőztetett körülmények között tárolják, akkor annak jó élettartamot kell biztosítania, a talp, a felső és a felső varrás korai meghibásodása nélkül. A lábbeli tényleges élettartama a lábbeli típusától, a termék kopását, szennyeződését és lebomlását befolyásoló környezeti feltételektől függ.


A lábbeliken való jelölés azt jelzi, hogy a lábbeli az egyéni védőeszközökre vonatkozó engedéllyel rendelkezik, és a következő:


UL1P Cikkszám
Divatos Európa A/S A gyártó neve
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Dánia
A gyártó postai címe
CE CE jelölés
EN ISO 20345: 2011 Az európai szabvány száma
SB A védelem kategóriája
P Behatolási ellenállás
E Az ülés régiójának energiaelnyelése
SRA Csúszásállóság típusa

A biztonsági lábbeli kategóriái:

SB - Professzionális biztonsági cipő orrvédőkkel, amely 200 J-ig terjedő ütközési erőknek ellenáll
S1 - Zárt hátsó rész, Antisztatikus tulajdonságok, Ütéscsillapító sarok, Ellenáll az üzemanyagoknak
S2 - mint S1 + Vízálló (behatolás és abszorpció)
S3 - mint S2 + Ellenáll az éles tárgyak behatolásának. Összecsukott talp

Ha a lábbeli megsérül, a továbbiakban sem biztosítja a meghatározott szintű védelmet, és annak biztosítása érdekében, hogy viselője továbbra is a maximális védelmet kapja, a lábbelit azonnal ki kell cserélni.

Az értékesítési helyen a lábbelihez mellékelt csomagolásnak biztosítania kell, hogy a lábbelit a vevőnek ugyanolyan állapotban juttassák el, mint amikor feladják; a kartondoboz a lábbeli tárolására is használható, ha nincs kopva. Ha a dobozos lábbeli raktárban van, nem szabad a tetejére helyezni nehéz tárgyakat, mivel ez a csomagolásának meghibásodását és a lábbeli károsodását okozhatja.

A lábbeli kivehető betéttel van ellátva. Felhívjuk figyelmét, hogy a tesztet a helyén lévő betét mellett végezték. A lábbelit csak akkor kell használni, ha a betét a helyén van. A betétet csak az eredeti cipőgyártó által szállított összehasonlítható betéttel lehet kicserélni.


Behatolási ellenállás
Ebben a lábbeliben nem fém behatolásálló betétet használnak.

Ennek a lábbelinek a behatolási ellenállását laboratóriumban mértük 4,5 mm átmérőjű csonka szeggel és 1100 N erővel. A kisebb átmérőjű nagyobb erők vagy szegek növelik a behatolás kockázatát. Ilyen körülmények között alternatív megelőző intézkedéseket kell fontolóra venni.

A behatolásnak ellenálló betétek kétféle típusa áll jelenleg rendelkezésre az egyéni védőeszközökben. Ezek fémtípusok és nem fémből készültek. Mindkét típus megfelel a lábbeliken feltüntetett szabvány behatolási ellenállás minimumkövetelményeinek, de mindegyiknek különféle további előnyei vagy hátrányai vannak, beleértve a következőket:

Metal: kevésbé befolyásolja az éles tárgy alakja / veszély (azaz átmérő, geometria, élesség), de a cipészkészlet korlátai miatt nem fedi le a cipő teljes alsó területét;

Nem fém: könnyebb, rugalmasabb és nagyobb lefedettséget biztosíthat a fémhez képest, de a behatolási ellenállás jobban változhat az éles tárgy alakjától / veszélytől (azaz átmérőtől, geometriától, élességtől) függően

Ha többet szeretne megtudni a cipőjében található behatolásbiztos betét típusáról, forduljon a gyártóhoz vagy a szállítóhoz, amely részletesen ismerteti ezeket az utasításokat.


Antisztatikus lábbeli

Az újonnan beszerzett biztonsági cipő antisztatikus; rövid magyarázat következik az alábbiakban. Az elektrosztatikus töltések minimalizálása érdekében antisztatikus lábbelit kell használni, elkerülve például a gyúlékony anyagok és gőzök szikragyújtásának kockázatát. És ha az elektromos készülékek vagy feszültség alatt álló alkatrészek által okozott áramütés veszélye nem szűnt meg teljesen. Meg kell jegyezni, hogy az antisztatikus lábbeli nem tudja garantálni a megfelelő védelmet az áramütés ellen, mivel csak ellenállást okoz a láb és a padló között. Ha az áramütés kockázatát nem sikerült teljesen kiküszöbölni, további intézkedések szükségesek a kockázat elkerülése érdekében. Az ilyen intézkedéseknek, valamint az alább említett további teszteknek a baleset-megelőzési pro rutin részét kell képezniükgramén a munkahelyről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy antisztatikus célokra a terméken keresztüli kisülési útnak általában 1000 M-nél kisebb elektromos ellenállással kell rendelkeznie.Ωhasznos élettartama alatt bármikor. 100-as érték KΩaz új termék ellenállásának legalacsonyabb határértékeként van meghatározva, hogy bizonyos korlátozott védelmet biztosítson a veszélyes áramütés vagy gyulladás ellen abban az esetben, ha bármely elektromos berendezés meghibásodik, amikor 250 V-ig terjedő feszültségen működik. Bizonyos körülmények között azonban a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a lábbeli nem nyújt megfelelő védelmet, és mindenkor további intézkedéseket kell tenni viselőjének védelme érdekében. Az ilyen típusú lábbelik elektromos ellenállása jelentősen megváltozhat hajlítás, szennyeződés vagy nedvesség hatására. Ez a lábbeli nem fogja ellátni rendeltetését, ha nedves körülmények között viszik. Gondoskodni kell tehát arról, hogy a termék az elektrosztatikus töltések eloszlatásában, valamint az élettartama során bizonyos védelmet nyújtson a tervezett funkciójának betöltésére. Javasoljuk, hogy a felhasználó végezzen házon belüli elektromos ellenállástesztet, és ezt rendszeres és gyakori időközönként használja. Ha a lábbelit nedves körülmények között viselik, ahol a talp anyaga szennyeződik, a viselőknek mindig ellenőrizniük kell a lábbeli elektromos tulajdonságait, mielőtt belépnek a veszélyes területre. Antisztatikus lábbeli használata esetén a padlófelület ellenállásának olyannak kell lennie, hogy az ne érvénytelenítse a lábbeli által nyújtott védelmet. Használat közben a normál tömlő kivételével semmilyen szigetelőelem nem kerülhet a lábbeli belső talpa és a viselő lába közé. Ha bármilyen betétet helyeznek a belső talp és a láb közé, ellenőrizni kell a kombinált lábbeli/betét elektromos tulajdonságait. 


Viseld az életet

A cipők élettartama nem végtelen. A termék pontos élettartama nagymértékben függ attól, hogy hogyan és hol viselik és ápolják. Ezért nagyon fontos, hogy használat előtt gondosan vizsgálja meg a lábbelit, és cserélje ki, amint úgy tűnik, hogy kopásra alkalmatlan. Gondosan figyelni kell a felső varrás állapotára, a talp futófelületének kopására és a felső / külső talp kötésére. Időben cserélje ki a cipőket, különösen, ha súlyosan megsérültek vagy elhasználódtak. Az évek során az anyag tulajdonságait hátrányosan befolyásolhatják olyan elemek, mint a mikrobák, a nedvesség és / vagy a hőmérséklet. Ez a helyzet a fel nem használt cipők esetében is. 


Takarításra

Rendszeresen tisztítsa meg a cipőjét a célnak megfelelő, kiváló minőségű tisztítási kezelésekkel. Soha ne használjon maró vagy maró tisztítószereket.


További információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Dánia
Tel: +45 71994040

UL1 biztonsági cipő

Ez a biztonsági lábbeli megfelel az egyéni védőeszközökről szóló rendeletnek (2016/425 rendelet) és megfelel az EN ISO 20345: 2011 európai szabvány követelményeinek. Ezt a CTC France (0075-ös bejelentett szervezet) tanúsítja, 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - Franciaország.

A biztonsági lábbeli szintetikus és természetes anyagokból készül, amelyek a teljesítmény és a minőség tekintetében megfelelnek az EN ISO 20345: 2011 vonatkozó szakaszainak.

A biztonsági lábbelit úgy tervezték, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát, amelyet a viselő a használat során okozhat. Biztonsági munkakörnyezettel együtt történő használatra tervezték, és nem akadályozza meg teljesen a sérüléseket, ha olyan baleset történik, amely meghaladja az EN ISO 20345: 2011 szabvány vizsgálati határértékeit. A méret range 37-48.

A lábbeli megvédi viselője ujjait a leeső tárgyaktól és az összetöréstől való sérülés kockázatától, ha ipari vagy kereskedelmi környezetben viseli, ahol potenciális veszélyek jelentkeznek, a következő védelem mellett adott esetben kiegészítő védelemmel.

Az ütésvédelem 200 Joule.
A biztosított kompressziós védelem 15,000 XNUMX Newton.


További védelem biztosítható, amelyet a termék a következő jelöléssel jelöl:

P - Acélból vagy rostból készült középtalp, amely legfeljebb 1100 Newton perforációs erőket képes ellenállni
C - Elektromos ellenállás kisebb, mint 100 kΩ
A - Anyagok és szerkezet, amelyek a statikus elektromosság töltésének (ellenállás) eloszlatására készültek range 0,1 és 1000 100 M közöttΩ)
E - Az energiaelnyelő képesség a sarok területén nagyobb / egyenlő 20 J-val
HI - Hőtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet felhalmozódásának lassítása (kevesebb mint 22%) ° C)
CI - Hidegtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet csökkenésének lassítása (kevesebb mint 10%) ° C)
FO - Üzemanyagokkal szembeni ellenállás
WRU - Vízálló felsőrész
HR - Hőálló talpak (legfeljebb 1 perc érintkezési idő 300 ° C-on) ° C)

Az egyetlen kockázatot fedezik, amelyeket a lábbeliken feltüntetett szimbólumok határoznak meg. A szimbólumok védelem-specifikusak. A későbbi kiegészítések módosíthatják a termék jellemzőit.

Fontos, hogy a viselésre kiválasztott lábbeli legyen alkalmas a szükséges védelemre és a kopási környezetre. Ahol a kopási környezet nem ismert, nagyon fontos, hogy konzultációt folytassanak az eladó és a vevő között annak biztosítása érdekében, ahol lehetséges, a megfelelő lábbelit.

A lábbeli legjobb kiszolgálása és kopása érdekében fontos, hogy a lábbelit rendszeresen tisztítsák és kezeljék jó, saját gyártású tisztítószerrel. Ne használjon maró hatású tisztítószert. Ha a lábbeli nedves körülmények között van, használat után hagyni kell, hogy hűvös, száraz helyen természetes módon megszáradjon, és ne kényszerüljön szárításra, mivel ez a felső anyag károsodását okozhatja. Normál körülmények között (hőmérséklet és relatív páratartalom) tárolva a lábbeli elavulási ideje általában körülbelül 2 év. 


Ezt a cipőt sikeresen tesztelték az EN ISO 20345: 2011 csúszásállósággal szemben, és a következő jelölési szimbólumok érvényesek:


A termék jelölése a csúszásgátló tulajdonságok szempontjából Jelölő kód
Kerámia cserép nátrium-lauril-szulfáttal SRA

* Megjegyzés: bizonyos környezetekben továbbra is előfordulhat csúszás


Ha a lábbelit megfelelő munkakörnyezetben gondozzák és viselik, és száraz, szellőztetett körülmények között tárolják, akkor annak jó élettartamot kell biztosítania, a talp, a felső és a felső varrás korai meghibásodása nélkül. A lábbeli tényleges élettartama a lábbeli típusától, a termék kopását, szennyeződését és lebomlását befolyásoló környezeti feltételektől függ.


A lábbeliken való jelölés azt jelzi, hogy a lábbeli az egyéni védőeszközökre vonatkozó engedéllyel rendelkezik, és a következő:


UL1 Cikkszám
Divatos Európa A/S A gyártó neve
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Dánia
A gyártó postai címe
CE CE jelölés
EN ISO 20345: 2011 Az európai szabvány száma
SB A védelem kategóriája
E Az ülés régiójának energiaelnyelése
SRA Csúszásállóság típusa

A biztonsági lábbeli kategóriái:

SB - Professzionális biztonsági cipő orrvédőkkel, amely 200 J-ig terjedő ütközési erőknek ellenáll
S1 - Zárt hátsó rész, Antisztatikus tulajdonságok, Ütéscsillapító sarok, Ellenáll az üzemanyagoknak
S2 - mint S1 + Vízálló (behatolás és abszorpció)
S3 - mint S2 + Ellenáll az éles tárgyak behatolásának. Összecsukott talp

Ha a lábbeli megsérül, a továbbiakban sem biztosítja a meghatározott szintű védelmet, és annak biztosítása érdekében, hogy viselője továbbra is a maximális védelmet kapja, a lábbelit azonnal ki kell cserélni.

Az értékesítési helyen a lábbelihez mellékelt csomagolásnak biztosítania kell, hogy a lábbelit a vevőnek ugyanolyan állapotban juttassák el, mint amikor feladják; a kartondoboz a lábbeli tárolására is használható, ha nincs kopva. Ha a dobozos lábbeli raktárban van, nem szabad a tetejére helyezni nehéz tárgyakat, mivel ez a csomagolásának meghibásodását és a lábbeli károsodását okozhatja.

A lábbeli kivehető betéttel van ellátva. Felhívjuk figyelmét, hogy a tesztet a helyén lévő betét mellett végezték. A lábbelit csak akkor kell használni, ha a betét a helyén van. A betétet csak az eredeti cipőgyártó által szállított összehasonlítható betéttel lehet kicserélni.


Antisztatikus lábbeli

Az újonnan beszerzett biztonsági cipő antisztatikus; rövid magyarázat következik az alábbiakban. Az elektrosztatikus töltések minimalizálása érdekében antisztatikus lábbelit kell használni, elkerülve például a gyúlékony anyagok és gőzök szikragyújtásának kockázatát. És ha az elektromos készülékek vagy feszültség alatt álló alkatrészek által okozott áramütés veszélye nem szűnt meg teljesen. Meg kell jegyezni, hogy az antisztatikus lábbeli nem tudja garantálni a megfelelő védelmet az áramütés ellen, mivel csak ellenállást okoz a láb és a padló között. Ha az áramütés kockázatát nem sikerült teljesen kiküszöbölni, további intézkedések szükségesek a kockázat elkerülése érdekében. Az ilyen intézkedéseknek, valamint az alább említett további teszteknek a baleset-megelőzési pro rutin részét kell képezniükgramén a munkahelyről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy antisztatikus célokra a terméken keresztüli kisülési útnak általában 1000 M-nél kisebb elektromos ellenállással kell rendelkeznie.Ωhasznos élettartama alatt bármikor. 100-as érték KΩaz új termék ellenállásának legalacsonyabb határértékeként van meghatározva, hogy bizonyos korlátozott védelmet biztosítson a veszélyes áramütés vagy gyulladás ellen abban az esetben, ha bármely elektromos berendezés meghibásodik, amikor 250 V-ig terjedő feszültségen működik. Bizonyos körülmények között azonban a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a lábbeli nem nyújt megfelelő védelmet, és mindenkor további intézkedéseket kell tenni viselőjének védelme érdekében. Az ilyen típusú lábbelik elektromos ellenállása jelentősen megváltozhat hajlítás, szennyeződés vagy nedvesség hatására. Ez a lábbeli nem fogja ellátni rendeltetését, ha nedves körülmények között viszik. Gondoskodni kell tehát arról, hogy a termék az elektrosztatikus töltések eloszlatásában, valamint az élettartama során bizonyos védelmet nyújtson a tervezett funkciójának betöltésére. Javasoljuk, hogy a felhasználó végezzen házon belüli elektromos ellenállástesztet, és ezt rendszeres és gyakori időközönként használja. Ha a lábbelit nedves körülmények között viselik, ahol a talp anyaga szennyeződik, a viselőknek mindig ellenőrizniük kell a lábbeli elektromos tulajdonságait, mielőtt belépnek a veszélyes területre. Antisztatikus lábbeli használata esetén a padlófelület ellenállásának olyannak kell lennie, hogy az ne érvénytelenítse a lábbeli által nyújtott védelmet. Használat közben a normál tömlő kivételével semmilyen szigetelőelem nem kerülhet a lábbeli belső talpa és a viselő lába közé. Ha bármilyen betétet helyeznek a belső talp és a láb közé, ellenőrizni kell a kombinált lábbeli/betét elektromos tulajdonságait. 


Viseld az életet

A cipők élettartama nem végtelen. A termék pontos élettartama nagymértékben függ attól, hogy hogyan és hol viselik és ápolják. Ezért nagyon fontos, hogy használat előtt gondosan vizsgálja meg a lábbelit, és cserélje ki, amint úgy tűnik, hogy kopásra alkalmatlan. Gondosan figyelni kell a felső varrás állapotára, a talp futófelületének kopására és a felső / külső talp kötésére. Időben cserélje ki a cipőket, különösen, ha súlyosan megsérültek vagy elhasználódtak. Az évek során az anyag tulajdonságait hátrányosan befolyásolhatják olyan elemek, mint a mikrobák, a nedvesség és / vagy a hőmérséklet. Ez a helyzet a fel nem használt cipők esetében is. 


Takarításra

Rendszeresen tisztítsa meg a cipőjét a célnak megfelelő, kiváló minőségű tisztítási kezelésekkel. Soha ne használjon maró vagy maró tisztítószereket.


További információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Dánia
Tel: +45 71994040

A KÉPLET RANGE

FM1 biztonsági cipő

Ez a biztonsági lábbeli megfelel az egyéni védőeszközökről szóló rendeletnek (2016/425 rendelet) és megfelel az EN ISO 20345: 2011 európai szabvány követelményeinek. Ezt az SGS FIMKO Ltd Finnország (0098 bejelentett szervezet), PO Box 30 (Särkiniementie 3), 00211 Helsinki, Finnország tanúsítja.

A biztonsági lábbelit úgy tervezték, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát, amelyet a viselő a használat során okozhat. Biztonsági munkakörnyezettel együtt történő használatra tervezték, és nem akadályozza meg teljesen a sérüléseket, ha olyan baleset történik, amely meghaladja az EN ISO 20345: 2011 szabvány vizsgálati határértékeit. A méret range 39-47.

A lábbeli megvédi viselője ujjait a leeső tárgyaktól és az összetöréstől való sérülés kockázatától, ha ipari vagy kereskedelmi környezetben viseli, ahol potenciális veszélyek jelentkeznek, a következő védelem mellett adott esetben kiegészítő védelemmel.

Az ütésvédelem 200 Joule.
A biztosított kompressziós védelem 15,000 XNUMX Newton.


További védelem biztosítható, amelyet a termék a következő jelöléssel jelöl:

P - Acélból vagy rostból készült középtalp, amely legfeljebb 1100 Newton perforációs erőket képes ellenállni
C - Elektromos ellenállás kisebb, mint 100 kΩ
A - Anyagok és szerkezet, amelyek a statikus elektromosság töltésének (ellenállás) eloszlatására készültek range 0,1 és 1000 100 M közöttΩ)
E - Az energiaelnyelő képesség a sarok területén nagyobb / egyenlő 20 J-val
HI - Hőtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet felhalmozódásának lassítása (kevesebb mint 22%) ° C)
CI - Hidegtől szigetelt lábbeli, amelynek célja a hőmérséklet csökkenésének lassítása (kevesebb mint 10%) ° C)
FO - Üzemanyagokkal szembeni ellenállás
WRU - Vízálló felsőrész
HR - Hőálló talpak (legfeljebb 1 perc érintkezési idő 300 ° C-on) ° C)

Az egyetlen kockázatot fedezik, amelyeket a lábbeliken feltüntetett szimbólumok határoznak meg. A szimbólumok védelem-specifikusak. A későbbi kiegészítések módosíthatják a termék jellemzőit.

Fontos, hogy a viselésre kiválasztott lábbeli legyen alkalmas a szükséges védelemre és a kopási környezetre. Ahol a kopási környezet nem ismert, nagyon fontos, hogy konzultációt folytassanak az eladó és a vevő között annak biztosítása érdekében, ahol lehetséges, a megfelelő lábbelit.

A lábbeli legjobb kiszolgálása és kopása érdekében fontos, hogy a lábbelit rendszeresen tisztítsák és kezeljék jó, saját gyártású tisztítószerrel. Ne használjon maró hatású tisztítószert. Ha a lábbeli nedves körülmények között van, használat után hagyni kell, hogy hűvös, száraz helyen természetes módon megszáradjon, és ne kényszerüljön szárításra, mivel ez a felső anyag károsodását okozhatja. Normál körülmények között (hőmérséklet és relatív páratartalom) tárolva a lábbeli elavulási ideje általában körülbelül 2 év. 


Ezt a cipőt sikeresen tesztelték az EN ISO 20345: 2011 csúszásállósággal szemben, és a következő jelölési szimbólumok érvényesek:


A termék jelölése a csúszásgátló tulajdonságok szempontjából Jelölő kód
Csúszásálló mind a kerámia burkolólapokon, mind az acélpadlón SRC

* Megjegyzés: bizonyos környezetekben továbbra is előfordulhat csúszás


Ha a lábbelit megfelelő munkakörnyezetben gondozzák és viselik, és száraz, szellőztetett körülmények között tárolják, akkor annak jó élettartamot kell biztosítania, a talp, a felső és a felső varrás korai meghibásodása nélkül. A lábbeli tényleges élettartama a lábbeli típusától, a termék kopását, szennyeződését és lebomlását befolyásoló környezeti feltételektől függ.


A lábbeliken való jelölés azt jelzi, hogy a lábbeli az egyéni védőeszközökre vonatkozó engedéllyel rendelkezik, és a következő:


FM1 Cikkszám
Airtox Industries A/S A gyártó neve
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Dánia
A gyártó postai címe
CE CE jelölés
EN ISO 20345: 2011 Az európai szabvány száma
S1 A védelem kategóriája
P Behatolási ellenállás
HR Hőálló talp
SRC Csúszásállóság típusa

A biztonsági lábbeli kategóriái:

SB - Professzionális biztonsági cipő orrvédőkkel, amely 200 J-ig terjedő ütközési erőknek ellenáll
S1 - Zárt hátsó rész, Antisztatikus tulajdonságok, Ütéscsillapító sarok, Ellenáll az üzemanyagoknak
S2 - mint S1 + Vízálló (behatolás és abszorpció)
S3 - mint S2 + Ellenáll az éles tárgyak behatolásának. Összecsukott talp

Ha a lábbeli megsérül, a továbbiakban sem biztosítja a meghatározott szintű védelmet, és annak biztosítása érdekében, hogy viselője továbbra is a maximális védelmet kapja, a lábbelit azonnal ki kell cserélni.

Az értékesítési helyen a lábbelihez mellékelt csomagolásnak biztosítania kell, hogy a lábbelit a vevőnek ugyanolyan állapotban juttassák el, mint amikor feladják; a kartondoboz a lábbeli tárolására is használható, ha nincs kopva. Ha a dobozos lábbeli raktárban van, nem szabad a tetejére helyezni nehéz tárgyakat, mivel ez a csomagolásának meghibásodását és a lábbeli károsodását okozhatja.

A lábbeli kivehető betéttel van ellátva. Felhívjuk figyelmét, hogy a tesztet a helyén lévő betét mellett végezték. A lábbelit csak akkor kell használni, ha a betét a helyén van. A betétet csak az eredeti cipőgyártó által szállított összehasonlítható betéttel lehet kicserélni.


Behatolási ellenállás
Ebben a lábbeliben nem fém behatolásálló betétet használnak.

Ennek a lábbelinek a behatolási ellenállását laboratóriumban mértük 4,5 mm átmérőjű csonka szeggel és 1100 N erővel. A kisebb átmérőjű nagyobb erők vagy szegek növelik a behatolás kockázatát. Ilyen körülmények között alternatív megelőző intézkedéseket kell fontolóra venni.

A behatolásnak ellenálló betétek kétféle típusa áll jelenleg rendelkezésre az egyéni védőeszközökben. Ezek fémtípusok és nem fémből készültek. Mindkét típus megfelel a lábbeliken feltüntetett szabvány behatolási ellenállás minimumkövetelményeinek, de mindegyiknek különféle további előnyei vagy hátrányai vannak, beleértve a következőket:

Metal: kevésbé befolyásolja az éles tárgy alakja / veszély (azaz átmérő, geometria, élesség), de a cipészkészlet korlátai miatt nem fedi le a cipő teljes alsó területét;

Nem fém: könnyebb, rugalmasabb és nagyobb lefedettséget biztosíthat a fémhez képest, de a behatolási ellenállás jobban változhat az éles tárgy alakjától / veszélytől (azaz átmérőtől, geometriától, élességtől) függően

Ha többet szeretne megtudni a cipőjében található behatolásbiztos betét típusáról, forduljon a gyártóhoz vagy a szállítóhoz, amely részletesen ismerteti ezeket az utasításokat.


Antisztatikus lábbeli

Az újonnan beszerzett biztonsági cipő antisztatikus; rövid magyarázat következik az alábbiakban. Az elektrosztatikus töltések minimalizálása érdekében antisztatikus lábbelit kell használni, elkerülve például a gyúlékony anyagok és gőzök szikragyújtásának kockázatát. És ha az elektromos készülékek vagy feszültség alatt álló alkatrészek által okozott áramütés veszélye nem szűnt meg teljesen. Meg kell jegyezni, hogy az antisztatikus lábbeli nem tudja garantálni a megfelelő védelmet az áramütés ellen, mivel csak ellenállást okoz a láb és a padló között. Ha az áramütés kockázatát nem sikerült teljesen kiküszöbölni, további intézkedések szükségesek a kockázat elkerülése érdekében. Az ilyen intézkedéseknek, valamint az alább említett további teszteknek a baleset-megelőzési pro rutin részét kell képezniükgramén a munkahelyről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy antisztatikus célokra a terméken keresztüli kisülési útnak általában 1000 M-nél kisebb elektromos ellenállással kell rendelkeznie.Ωhasznos élettartama alatt bármikor. 100-as érték KΩaz új termék ellenállásának legalacsonyabb határértékeként van meghatározva, hogy bizonyos korlátozott védelmet biztosítson a veszélyes áramütés vagy gyulladás ellen abban az esetben, ha bármely elektromos berendezés meghibásodik, amikor 250 V-ig terjedő feszültségen működik. Bizonyos körülmények között azonban a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a lábbeli nem nyújt megfelelő védelmet, és mindenkor további intézkedéseket kell tenni viselőjének védelme érdekében. Az ilyen típusú lábbelik elektromos ellenállása jelentősen megváltozhat hajlítás, szennyeződés vagy nedvesség hatására. Ez a lábbeli nem fogja ellátni rendeltetését, ha nedves körülmények között viszik. Gondoskodni kell tehát arról, hogy a termék az elektrosztatikus töltések eloszlatásában, valamint az élettartama során bizonyos védelmet nyújtson a tervezett funkciójának betöltésére. Javasoljuk, hogy a felhasználó végezzen házon belüli elektromos ellenállástesztet, és ezt rendszeres és gyakori időközönként használja. Ha a lábbelit nedves körülmények között viselik, ahol a talp anyaga szennyeződik, a viselőknek mindig ellenőrizniük kell a lábbeli elektromos tulajdonságait, mielőtt belépnek a veszélyes területre. Antisztatikus lábbeli használata esetén a padlófelület ellenállásának olyannak kell lennie, hogy az ne érvénytelenítse a lábbeli által nyújtott védelmet. Használat közben a normál tömlő kivételével semmilyen szigetelőelem nem kerülhet a lábbeli belső talpa és a viselő lába közé. Ha bármilyen betétet helyeznek a belső talp és a láb közé, ellenőrizni kell a kombinált lábbeli/betét elektromos tulajdonságait. 


Viseld az életet

A cipők élettartama nem végtelen. A termék pontos élettartama nagymértékben függ attól, hogy hogyan és hol viselik és ápolják. Ezért nagyon fontos, hogy használat előtt gondosan vizsgálja meg a lábbelit, és cserélje ki, amint úgy tűnik, hogy kopásra alkalmatlan. Gondosan figyelni kell a felső varrás állapotára, a talp futófelületének kopására és a felső / külső talp kötésére. Időben cserélje ki a cipőket, különösen, ha súlyosan megsérültek vagy elhasználódtak. Az évek során az anyag tulajdonságait hátrányosan befolyásolhatják olyan elemek, mint a mikrobák, a nedvesség és / vagy a hőmérséklet. Ez a helyzet a fel nem használt cipők esetében is. 


Takarításra

Rendszeresen tisztítsa meg a cipőjét a célnak megfelelő, kiváló minőségű tisztítási kezelésekkel. Soha ne használjon maró vagy maró tisztítószereket.


További információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Dánia
Tel: +45 71994040